Søk i xoavionics.com

VFR Nordre Vestfold

Betaling med:

 

For bestillingsvarer:

Prisene i nettbutikken er basert Euro

Vi klarer holde noen av prisene tross av store variasjoner, men må ta forbehold om endringer.

Vi gir pristilbud i euro + frakt og MVA på forespørsel

 

 Det nye LiFePo batteriet "alle" snakker om finner du her i XO Butikken: Wing LiFePo 12 volt / 10 AH

 

XO Avionics på FaceBook.
Fra og med 25. november 2015 har vi valgt å legge ut nyheter på FaceBook fremfor her på hjemmesidene.
Vi tror dette være mer effektivt, nå flere lesere raskere og resultere i bedre service for våre kunder og andre interesserte.

 


XO Avionics ekslusiv norsk forhandler for LX Navigation.

Med dette har norske LX brukere fått en lokal representant med kunnskap og service. LX produkter finnes allerede ombord i mange norske seilfly og for disse har LX et spesielt "Trade in" program ved kjøp av nye produkter. De senere årene har LX gjort seg bemerket med flere toppklasse løsninger for både seil og mikrofly. De har blant annet utviklet sin egen FLARM-serie som i dag representer de mest kompakte FLARM enhetene på markedet. For å lage gjenklang hos norske piloter er det nok å nevne merkenavn som Colibri, EOS, Zeus og Helios!
LX hjemmeside finner du her 

 

XO Avionics ny norsk forhandler av Trig produkter.

Etter Aero 2015 har vi kommet til enighet med Trig Avionics Limited om salg av deres avionikkprodukter i Norge.
Trig leverer VHF og Transpondere og har flere nye produkter på beddingen.
Trig kan vise til en av bransjens laveste feilrater og er også kjent for enheter som kan installeres der det er spesielt trangt om plasssen.

8.33KHz  Bakkestasjon
Vi leverer VHF bakkestajoner levert av PJ Aviation i Sør Afrika. Disse er basert på VHF fra TQ-Dittel og leveres enten med blybatterier eller Lithium Polymer. Se mer på denne linken og kontakt oss for tilbud.

Leveransene av den nye Air Com fra Air Avionics er forventet å starte i 2017. Prisen blir 1360 Euro + norsk MVA

De som har bestilte den nye Air Com VHF for levering i 2016 ble garantert en pris på 1195 Euro + norsk moms.
 

2015: Winter Instruments har satt opp alle sine priser med 10 prosent. Dette er første prisstigning på tre år.

På Aero 2015 presenterte Winter sine nye bakgrunnsbelyste instrumenter. Det tilbyes også ombygging av eksisterende instrumenter. En høyst aktuell opsjon ettersom flere og flere fly instrumenteres for nattflyging.

 

 

XO Avionics som er distributør for Air Avionics i Skandinavia, inngikk tidligere i år et samarbeid med svenske Nordicaviation4all.se . N4A utvider sitt produkspekter med alle produktene fra Air Avionics. Videre jobber vi sammen om å tilføre hverandres produktutvalg utstyr fra andre produsenter. Både helt nye og blant eksisterenede som kun N4A eller XO representerer per dato.  Det kommer garantert spennende nyheter på denne fronten når avtaler med de forskjellige produsentene er klare. Det er samtidig spesielt hyggelig at N4A også er agent for LAK i Sverige. Dette passer godt inn i det  tette samarbeidet som allrede er mellom XO og den norske LAK agenten, - Aero-Nor på Lesja.

 

25 Khz kanal-separasjon i Aero VHF båndet blir historie om få år. Selv om vi i Norge ikke har mangel på frekvenser i flybåndet, henger Norge og LT seg nå på EASA, noe vi er mer eller mindre nødt til grunnet EØS avtalen. Den nye forordningen ble tatt inn i norsk rett 28. januar  2014. 

Air Avionics lanserte neste generasjon VHF på årets seilflydag i Tyskland i slutten av oktober. Denne radioen vil være leveringsklar i løpet av 2017 og er designet med den mest moderne elektronikken som er tilgjengelig. VHF og transponder i en felles 57 mm enhet, posisjonsbestemt frekvensliste og bus-basert kommunikasjon er bare noe av nyhetene. Prismessig blir den liggende i midtsjiktet av dagens utvalg. For å kunne planlegge 8,33 khz "Boomen" best mulig har Air Avionics åpnet for at kunder kan forhåndsbestille radioen allerede nå. Og det helt uten forpliktelse til å stå ved kjøpet. Klikk her for å lese mer om den nye radioen.

Mer informasjon om 8,33 KHZ (kilo hertz)saken som var ute på høring i 2013 finner du her. Allerede innen 31. desember 2014 skal 25 prosent av kanalene i VHF båndet være konvertert til 8,33 khz separasjon i henholdt til den nye forskriften fra januar 2014. Den beskriver også at  forhandlere ikke lenger kan selge VHF utstyr  med 25 khz kanalseparasjon. Videre blir det kun anledning å bruke gammel teknologi (som betyr de fleste VHF i norsk seil, micro og GA flåte) ut året  2017. Innen desember 2018 forplikter alle Eu og EØS land seg til å ha konvertert alle tidligere frekvenser. Da men unntak av nød og redningsfrekvensene og et fåtall andre spesialfrekvenser.
XO Avionics stoppet allerede i januar 2013 alt nysalg av modeller som ikke støtter 8,33 khz.

 

Moderne transponderteknologi åpner for ADS-B
Mode S transponderne er digitale og håndterer flere opplysninger enn de gamle. ”S” står for ”selective” og betyr at flygekontrollenhetens datasystemer kan filtrere og behandle trafikk på en helt annen måte enn før. Hvert fly med Mode S ombord har sin egen unike identifier, uttrykt som en 24 bits datastreng, kalt ICAO-code. I tillegg kan flytype legges inn som en et tall, for eksempel 19 som betyr seilfly og flyets registreing ”LN-GNN” eller lignende. Kommersielle selskap benytter selskaps, - og rutekoder som eksempelvis ”SK 1472”. Utover dette har flere Mode S transpondere høydeencoding innebygget og det finnes også en datainngang på disse nye boksene. Her kan eieren velge å legge til data som ønskes kommunisert til omverdenen, inntil 56 bit – benevnt som ”Extended Squitter”. Normalt sendes GPS data. En Mode S transponder sender ut sine data som et blindt ”broadcast” hvert sekund. Med enkel og billig teknologi kan slike data fanges opp på bakken eller av andre fly og vises. Mer om ADS-B finner du her