Søk i xoavionics.com

Helgen 12.-14. januar 2018 ble den nye WEB butikken for flyentusiaster, flygere og flyeiere lansert. Med 10.000 lagerførte produkter av et totalutvalg på 28.000 produkter er dette blitt flyutstyrsbutikk No. 1 i Europa og Norge.

www.airteam.eu   med norsk språk *  og norsk support Tlf:  930 88 172

* I løpet av noen uker vil alle Topp 10.000 produkter få norsk beskrivelse

Salgsansvarlig Jakub Dryska hos Air Team Tjekkia sammen med Ole Baartvedt i XO

 September 2017: XO Butikken blir Air Team - www.airteam.eu.
Det å stå alene i det europeiske flyutstyrsmarkedet har med årene blitt en skikkelig utfordring. Produsentene tilbyr de med størst innkjøp helt andre betingelser og priser enn det en liten nordisk forhandler kan klare. Da må man enten ta opp kampen og bli internasjonal selv eller finne en høvelig businesspartner. Air Team har over de siste ti årene vokst seg til å bli en av de toneangivende leverandørene i Europa, med hovedkontor i Tjekkia og salgsavdelinger i mange Europeiske land som Italia, Frankrike og Tyskland. Og nå innlemmes Norden!  Først ut er Norge og Danmark. Og innen kort tid skal Finland og Sverige også med. Produktutvalget blir enormt sammenlignet med XO Butikken og prisene, ja sjekk ut selv - det er per dato ca  28.000 varer å velge blant! Air Team selger alt fra olje, tennplugger og filtre, stort utvalg av pilotutstyr, til alt innen instrumenter og avionikk. Air Team er som eksempel den største Garminforhandleren til fly i Europa. I løpet av første kvartal 2018 vil du finne en norsk/danskspråklig utgave av Air Teams nettbutikk. Inntil da kan kunder besøke nettbutikken hos Air Team og velge mellom ti andre språk per dato.
Trenger du hjelp i butikken ringer du +47 930 88 172.
XO Avionics viderefører service og verkstedvirksomheten under eget navn.(Bilde: Salgsansvarlig for Air Team i Tjekkia, Jakub Dryska til venstre, sammen med Ole Baartvedt i XO Avionics under en opplæringsseanse hos Air Team sommeren 2017)

  • Vår nettbutikk er fra 1. september 2017 en del av Air Team. Et nettverk av forhandlere av flyutstyr i Europa.
  • Du handler og betaler på www.airteam.eu og varene sendes til deg i Norge. Du må være forberedt på å betale transpørtøren et lite gebyr for import og deres utlegg av norsk MVA.
    Vær oppmerksom på at enkelte varer har leveringstid. 
     
  • Kunder som ønsker utstyr fra LX Navigation eller Winter Instruments kan fortsatt be om pris og få levert varer fra XO Avionics.

 

XO Avionics på FaceBook.
Fra og med 25. november 2015 har vi valgt å legge ut nyheter på FaceBook fremfor her på hjemmesidene.
Vi tror dette være mer effektivt, nå flere lesere raskere og resultere i bedre service for våre kunder og andre interesserte.

 


 

 

25 Khz kanal-separasjon i Aero VHF båndet blir historie om få år. Selv om vi i Norge ikke har mangel på frekvenser i flybåndet, henger Norge og LT tett på EASA, noe vi er mer eller mindre nødt til grunnet EØS avtalen. Den nye forordningen ble tatt inn i norsk rett 28. januar  2014. 

Mer informasjon om 8,33 KHZ (kilo hertz)saken som var ute på høring i 2013 finner du her. Allerede innen 31. desember 2014 skulle 25 prosent av kanalene i VHF båndet være konvertert til 8,33 khz separasjon i henholdt til den nye forskriften fra januar 2014. Den beskriver også at  forhandlere ikke lenger kan selge VHF utstyr  med 25 khz kanalseparasjon. 


Luftfartstilsynet søkte EASA og Eurokontrol om utsettelse ut 2025 og fikk tilsagn for dette senhøstes i 2017. Det betyr at under flyging innenlands i Norge kan du fortsatt benytte VHF apparater med 25kHz kanalseparasjon frem til og med 2025. Det samme gjelder også i Finland. Førøvrig i Europa etter januar 2018, forankret i gjeldende EU/EØS regelverk, skal alle Europeiske luftfartøy som operere i områder med krav til to-veis radiosamband, ha VHF utstyr som støtter 8,33kHZ kanalseparasjon montert ombord. Da men unntak av nød og redningsfrekvensene og et fåtall andre spesialfrekvenser.

 


XO Avionics stoppet allerede i januar 2013 alt nysalg av modeller som ikke støtter 8,33 khz.

 

Moderne transponderteknologi åpner for ADS-B
Mode S transponderne er digitale og håndterer flere opplysninger enn de gamle. ”S” står for ”selective” og betyr at flygekontrollenhetens datasystemer kan filtrere og behandle trafikk på en helt annen måte enn før. Hvert fly med Mode S ombord har sin egen unike identifier, uttrykt som en 24 bits datastreng, kalt ICAO-code. I tillegg kan flytype legges inn som en et tall, for eksempel 19 som betyr seilfly og flyets registreing ”LN-GNN” eller lignende. Kommersielle selskap benytter selskaps, - og rutekoder som eksempelvis ”SK 1472”. Utover dette har flere Mode S transpondere høydeencoding innebygget og det finnes også en datainngang på disse nye boksene. Her kan eieren velge å legge til data som ønskes kommunisert til omverdenen, inntil 56 bit – benevnt som ”Extended Squitter”. Normalt sendes GPS data. En Mode S transponder sender ut sine data som et blindt ”broadcast” hvert sekund. Med enkel og billig teknologi kan slike data fanges opp på bakken eller av andre fly og vises. Mer om ADS-B finner du her