Utskrift

XO Avionics designer og monteter løsninger for mobilt power, basert på solcellepaneler, batterier og invertere.

Vi satser på utstyr som tåler montering på mobilt utstyr som biltilhengere. I denne kategorien leverer vi paneler fra 22 til 44 watt som fysisk er beregnet for montering på biler, vogner og hengere, eller båter for den saks skyld. De tåler blant annet steinsprut og vaskemilder, og har en byggehøyde på kun fire millimeter. Flere paneler kan gjerne koples i parrallell, og sammen med batterier fra førti til flere hundre amperetimers kapasitet, kan du ha med deg mye kraft til steder uten 230 volt forsyning. For til disse løsningene anbefaler vi invertere, - fra noen hundre watt effekt,-  opp til flere kilowatt. Du kan kople til batteriladere, poleringsmaskin eller støvsuger. Og bor du til tider i telt eller vogn har du her strøm i massevis til lys, PC, TV, kjøleboks, vannpumpe og lignende.

Tenk på dette! Størrelsen på solpaneler som kan monteres på selve flyet er begrenset, og ladeeffekten blir deretter. Prismessig faller det også noe dyrere ut med tanke på ladeeffekt i forhold til pris. Da er beviselig enklere og særdeles mye billigere å ta med seg et ekstra batteri ombord dersom ledig plass og vekt tillater dette.

Med solcelleanlegg og mobilt kraftverk i hengeren er det bare å "plugge inn" flyet til lading når det er parkert. Batterireservoaret i hengeren lader seg på bakken mens du flyr!